• NL
 • FR
 • Vochtinfo > Gevolgen van vochtproblemen

  Indirecte gevolgen

  Oplopende kosten

  Het grootste gevolg van vochtproblemen is dat je heel vlug met heel veel oplopende kosten zit. Dat komt omdat je om verschillende redenen best wat geld moet uitgeven.

  1. Als er water in je isolatiematerialen kruipt, worden die aangetast. Dat is onder andere het geval bij doorslaand vocht. Door de opgelopen schade is je huis niet meer zo goed geïsoleerd, waardoor warmte ontsnapt. Zeg maar hallo tegen die hogere energiefactuur.
  2. Afhankelijk van het probleem, is ook een  hogere waterfactuur een risico. Zeker bij een lek is dat het geval. Check regelmatig eens je watermeter of -rekening op onregelmatigheden in je verbruik.
  3. Het is ook mogelijk dat je heel wat geld moet neerleggen om waardevolle spullen te vervangen. Zeker als je die in jouw kelder opslaat. Als het grondwater plots de weg naar de ondergrondse ruimte vindt, kan het in korte tijd veel schade aanrichten. Controleer de kelder zeker als er werken in je straat zijn, dan is er een groter gevaar.

  Daling van de waarde van je woning

  Het is vanzelfsprekend dat je huis een waardedaling zal ondergaan wanneer er zich vochtproblemen voordoen. Water in de woning staat garant voor heel wat negatieve gevolgen, niemand staat te springen om zo’n huis te kopen. Zeker duidelijke vocht- en schimmelplekken of zwammen schrikken mogelijke kopers af.

  Zijn de gebreken in je woonst verborgen? Dan ontsnap je er ook niet aan. Je woning met defecten proberen te verkopen zonder waarschuwing is verboden. Er staan zelfs zware boetes op.


  DELEN

  Logo