• NL
 • FR
 • Vochtinfo > nieuwsberichten

  Verdoken lekkages zorgen voor grote kosten

  30 januari 2020

  Een lek kan grote schade aanrichten in huis, zeker wanneer het lange tijd onopgemerkt blijft. Denk maar aan een lekkende waterleiding of een lek in het dak. Als deze niet op tijd worden opgespoord, richten ze grote vochtschade aan in de structuur van je huis. Het herstel van dergelijke schade brengt grote kosten met zich mee. Het is dus belangrijk lekkages tijdig op te sporen en meteen aan te pakken.

  Vocht in het dak

  Via schade in de dakbedekking kan er regenwater binnensijpelen. Bij lange periodes van vochtigheid en regen trekt het vocht in het houtwerk van de dakconstructie, waardoor het kan beginnen rotten. Hierdoor verliest de hele dakconstructie aanzienlijk aan kracht. De vochtschade zal volledig hersteld moeten worden om de veiligheid van de dakconstructie te garanderen. Het spreekt voor zich dat dit geen goedkope aangelegenheid is.

  Vocht in de muren, plafonds of vloeren

  Vochtproblemen door lekkages kunnen ook in muren, plafonds en vloeren voorkomen, met geelachtige tot bruine vlekken als gevolg. Eens deze vlekken duidelijk zichtbaar zijn, kan de vochtschade al diep in de muren of plafonds zitten. Het aanpakken van dergelijke vochtproblemen kan geruime tijd in beslag nemen, van enkele weken tot zelfs maanden. De luchtvochtigheid in de ruimte moet namelijk verlaagd worden vooraleer de vlekken kunnen worden aangepakt. Hiervoor kan u dagelijks ’s ochtends uw ramen openen om het vocht uit uw woning te laten ontsnappen of gebruik maken van vochtvreters. Vocht kan bovendien het isolatiemateriaal in de muren beschadigen, waardoor de warmte uit je huis ontsnapt en bijgevolg je energiefactuur de hoogte in gaat.

  Laat lekkages dus op tijd opsporen en pak vochtproblemen meteen aan om grote herstelkosten te vermijden. Een aannemer kan je hierbij helpen.

   

  vocht vlaanderen


  DELEN

  Logo