• NL
 • FR
 • Vochtinfo > nieuwsberichten

  Opnieuw ‘schimmelwoningen’ bij WoninGent

  15 februari 2020

  Brigitte Moeykens woont al meer dan 20 jaar in een sociaal appartement op het Charles Van Lerbergheplein. Helaas kampt ze hier ook al 20 jaar met vochtproblemen. ‘Overdag staat het raam altijd open’, zegt ze. ‘’s Avonds sluit ik het weer en dan druppelt het vocht zo naar beneden.’ Ze betaalt nochtans 765 euro per maand sinds januari. ‘Dan mogen we toch verwachten dat de woning gerepareerd wordt als er iets aan mankeert,’ klinkt het.

  Ook andere appartementen in het blok ondervinden dezelfde problemen. ‘Mijn kinderen mogen hier niet meer slapen’, zegt Sabrina. ‘Mijn zoontje is al maandenlang ziek. Hij kampt met ademhalingsproblemen. De dokter zegt dat we hem moeten weghouden van vochtige ruimtes.’ Ook buurvrouw Nadra reageert: ‘De muren zijn ingespoten met een schimmelwerend product’, zegt ze. ‘Er zijn zelfs graafwerken gebeurd om de oorzaak van het probleem te zoeken. Zonder resultaat. Maar ik zit er wel mee. Ik durf hier geen mensen meer te ontvangen.’

  Het appartement behoort tot WoninGent, de grootste scoiale huisvestigingsmaatschappij van Gent. ‘We zijn op de hoogte van de vochtproblemen op het Charles Van Lerbergheplein’, zegt woordvoerder Arno Morsa. ‘De gebouwen zijn verouderd en worden aangepakt. Wanneer precies kunnen we nog niet zeggen. Maar ze hebben een grote prioriteit. Tegen de zomer komen we met een meerjarenplan.’ Opvallend is wel dat de maatschappij in januari nog werd veroordeeld voor het verhuren van ongeschikte woningen.

  © standaard, dvh


  DELEN

  Logo