• NL
 • FR
 • Vochtinfo > nieuwsberichten

  Vocht, ongedierte en afbrokkelend beton.

  23 september 2019

  80 gezinnen verblijven er in de Bosuil in Deurne. De 53-jarige Michel Roosenbroeck is één van de bewoners. Hij woont er intussen al vier jaar. Hij betaalt 700 euro in de maand. “Daar komt nog eens 180 euro bij voor het onderhoud”, vertelt Michel. “Maar hier gebeurt zo goed als niks.”

  “Als het waait, fluit de wind langs de schuifdeur mijn living binnen. Als je er wat van zegt, word je uitgelachen. Alles wordt zo goedkoop mogelijk opgelapt”, zegt Michel. “Dit gebouw is in 1976 neergezet. De eigenaar, een vennootschap, laat het gebouw verkommeren. Als het ondertussen maar geld opbrengt. Hier wonen veel allochtonen, oude mensen ook, die zijn te bang om hun mond open te trekken. Ze zijn blij dat ik dat wél doe, met hun klachten komen ze tegenwoordig bij mij, maar ook ik sta met mijn rug tegen de muur.”

  Volgens nv E.G.L.I., eigenaar van het gebouw, is hier niks van aan. “Het balkon van Michel wordt wel degelijk hersteld. Alleen duurde dat wat langer door een fout in de geleverde glasplaat en het afgelopen bouwverlof.”

  Verder zijn er ook problemen met ongedierte. “De muizen zitten al op de veertiende etage. Rentokil is al meermaals op bezoek geweest, maar ze krijgen de plaag niet onder controle.”

  Ook dit klopt niet volgens E.G.L.I. “Klopt niet. We hebben een contract met Rentokil voor regelmatige controles. Er was inderdaad een klacht van een bewoner op de veertiende etage. Maar de muizen werden enkel in zijn appartement gevonden. De klacht wordt verder opgevolgd door onze technieker en Rentokil.”

  © Jan Aelberts


  DELEN

  Logo