• NL
 • FR
 • Vochtinfo > Oplossingen bij vochtproblemen

  Oplossingen: Betere isolatie

  Een goede isolatie is niet alleen noodzakelijk om op je energiefactuur te sparen. Het helpt ook vochtproblemen tegengaan. Hoe dat werkt?

  Slechte of ontbrekende isolatiematerialen zorgen voor het ontstaan van koudebruggen. Dat zijn zwakke plekken in de muren op plaatsen waar de thermische isolatie niet doorloopt. Zo vinden frisse lucht en regen hun weg naar binnen. Niet alleen worden bestaande vochtproblemen dan erger, je krijgt er ook wat nieuwe bij. Plots zit je met doorslaand vocht of lekken, en anders wel met condensvorming.

  Condensatie vormt zich wanneer het water in de muren en je huis niet op tijd weggeraakt. Dan slaat het als condens neer tegen koude oppervlakken. Zo trekken kleine waterdruppeltjes de wanden en het plafond in, wat voor schimmels en andere ongemakken zorgt.

  Vermoed je dat er iets aan de hand is met jouw isolatie? Misschien geraakte het wel beschadigd door eerdere ellende met water in huis? Laat je materialen zeker nakijken en herstellen. Je bankrekening zal er je dankbaar om zijn. Het kan ook zijn dat je muren niet voldoende zijn geïsoleerd. Extra isolatie zal hier je probleem verhelpen.


  DELEN

  Logo