• NL
 • FR
 • Vochtinfo > Oplossingen bij vochtproblemen

  Oplossingen: Carebrick

  Hoe werkt carebrick?

  Carebrick is vooral een handige oplossing als je last hebt van opstijgend water. Dat wordt veroorzaakt door nattigheid die naar omhoog kruipt vanaf het grondniveau. Het systeem installeren werkt ook heel efficiënt tegen doorslaand vocht.

  Carebrick is een vrij innovatieve methode die water en natte plekken in de wanden bestrijdt. Wat het eigenlijk doet, is je vochtige muren ventileren via keramische kokers. Die worden op ongeveer 35 centimeter hoogte geplaatst over heel je gevel, altijd met een halve meter tussen. Zo ontsnapt het verdampte vocht in sneltempo.

  Hoe dat concreet werkt? Wel, via de opening van zo’n koker stroomt buitenlucht in de achterliggende luchtkamers. Omdat er verschillende gaten zijn, ontstaat een continue luchtdoorstroming. Door het verdampingsproces koelt die lucht af, zodat je een koudebrug krijgt. Het vocht wordt naar de brug toegetrokken en mee naar buiten afgevoerd.

  Over het algemeen duurt het plusminus een jaar voordat je muren volledig opgedroogd zijn. Bij zware vochtproblemen kan dat langer duren. Niet alleen ben je dan van het teveel aan water in je woning verlost, ook de luchtvochtigheid daalt. De binnenlucht valt zo veel makkelijker te verwarmen en je energiefactuur daalt gestaag.

  De carebrick-methode wordt vaak geprezen omdat het sneller zou werken dan pakweg onderkappen. Het is inderdaad vlugger geplaatst en op verschillende muren toepasbaar, maar of het echt beter is? Dat hangt sterk af van situatie tot situatie. Je vraagt best een professioneel vochtbestrijder hoe het bij jou zit.

  carebrick

  Wat kost carebrick?

  Hoe hoog het prijskaartje precies ligt, valt moeilijk in te schatten. Er zijn heel wat factoren waar je rekening mee moet houden. Bijvoorbeeld de omvang van het vochtprobleem, de grootte van de muren en de gebruikte materialen. Een expert helpt je een prijs op te stellen.

  Wil je zelf de handen uit de mouwen steken om kosten te sparen? Dat lukt hier jammer genoeg niet. Het karwei is te delicaat om te doen als je er geen ervaring mee hebt. Eén klein foutje en heel het carebrick-systeem werkt niet.

  We kunnen je alleen aanraden om verschillende offertes te vergelijken. Zo bespaar je nog het meeste.


  DELEN

  Logo