• NL
 • FR
 • Vochtinfo > Vochtbestrijding

  Certificaten voor vochtbestrijders

  Een vochtbestrijder is niet verplicht een certificaat te hebben. Het is niet zo dat een bedrijf zonder attest onbetrouwbaar is of niet van aanpakken weet. In de sector wordt een vrij ‘los’ systeem gehanteerd: fabrikanten van vochtbestrijdende middelen reiken certificaten uit aan bedrijven die hun producten gebruiken volgens de juiste voorschriften. Hieronder overlopen we even de bestaande getuigschriften.

  ATG-certificaat

  Het ATG-certificaat garandeert dat een bepaald product goedgekeurd is door de Belgische Unie voor Technische Goedkeuring in de Bouw (BUtgb). Die middeltjes krijgen dus de stempel van Technische Goedkeuring (ATG).

  Het attest is 3 jaar geldig. Daarna kan een firma een aanvraag tot hernieuwing indienen.

  Certificatie van managementsystemen

  De Belgian Construction Certification Association vzw (BCCA) ijvert voor de verbetering van de kwaliteit in de bouwsector. Daarom certificeert het verschillende managementsystemen. Zulke systemen bestaan uit afspraken, methodes, procedures, enzovoort. Bedoeling ervan is om zo aan alle bestaande wetten en regels te voldoen.

  Eén van die systemen is de kwaliteitsnorm ISO 9001. Een bedrijf dat een getuigschrift daarvan aan de muur hangen heeft, streeft naar het gebruik van erg kwaliteitsvolle producten en het leveren van uitstekende diensten.

  Het VCA-certificaat bekijkt dan weer de veiligheid. Firma’s met dit attest nemen maatregelen om zo veilig mogelijk te werken. Ze voldoen aan de huidige eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.

  Construction Quality

  Als laatste is er het Construction Quality-label. Dat staat garant voor een betrouwbare aanpak en een kwalitatieve manier van werken. Een dergelijk bedrijf streeft duurzame ontwikkeling na. Ook milieubeheer en veiligheid van de werknemers staan hoog op de agenda.

  Officiële certificaten uitgegeven door bevoegde instanties.


  DELEN

  Logo