• NL
 • FR
 • Vochtinfo > Oplossingen bij vochtproblemen

  Oplossingen: Gevel herstellen

  Waarom je gevel herstellen?

  Soms zijn vochtproblemen zo groot, dat je beter meteen je volledige gevel laat opknappen.

  Om kleinere beschadigingen zoals scheuren of barsten hoef je je geen zorgen te maken. Die vormen meestal geen groot probleem, ze vallen vlug te repareren. Vervang enkele stenen en het euvel is verholpen.

  Zit je met zware vochtschade, zoals loskomend voegwerk of grote schimmelvlekken? Dan is het mogelijk dat de muur niet meer te herstellen valt. Of toch niet zonder dat er een gigantisch prijskaartje aanhangt. In sommige gevallen is het dan beter meteen voor een volledige gevelrenovatie te gaan.

  Hoe je gevel herstellen?

  Dat hangt natuurlijk sterk af van wat het probleem precies is. Zijn het de voegen die nergens meer op lijken? Dan heb je 2 herstelmethodes.

  1. Uithakken
   Deze techniek wordt meest gebruikt. Het voegwerk wordt letterlijk uitgehakt en vervangen. Zo zitten alle stenen weer vast en zijn er nergens nog gaten of spleten te bespeuren. Wat ook heel duurzaam is, nu werkt je isolatie tenminste weer efficiënt. Bovendien ziet je woning er pakken beter uit. Het vernieuwde metselwerk geeft je gevel weer een frisse uitstraling.
   /
   Hoeveel dat karwei kost, hangt af van een aantal factoren. Zoals de oppervlakte van de gevel, de bereikbaarheid, en de hardheid van de voegen. Meestal wordt een prijs per vierkante meter gerekend. Per meter betaal je dan 30 tot 35 euro. Als de muur er echt slecht aan toe is, vraagt de expert soms een prijs per uur. Dat komt op ongeveer 60 euro.
   /
   Vergeet ook niet de prijs van de nieuwe voegen erbij te rekenen. Dat kost zo’n 8 tot 14 euro per vierkante meter. De vakman of -vrouw geeft je waarschijnlijk wel een totaalprijs voor het hele karwei.
   /
  2. Uitslijpen
   Uitslijpen is iets minder in gebruik, omdat het meer kost en langer duurt. Als je voegen smal of hard zijn, is het wel de meest aangeraden techniek. Uithakken lukt dan moeilijk. Het voegwerk wordt letterlijk uitgeslepen en vervangen.
   /
   Het prijskaartje komt meestal op 25 tot 50 euro per vierkante meter. Hoeveel je precies zal betalen, hangt af van een aantal factoren. Zoals de oppervlakte van de gevel, de bereikbaarheid, en de hardheid van de voegen.

  Een keer de klus volbracht is, impregneer je de muren best. Dan krijg je een waterafstotende laag die de muren beschermt. Of je kan voor een nieuwe gevelbekleding gaan, eventueel gecombineerd met isolatie.

  beschadigde gevel


  DELEN

  Logo