• NL
 • FR
 • Vochtinfo > Oplossingen bij vochtproblemen

  Oplossingen: Vochtwerende verf

  Wat is het?

  Vochtige muren binnen- en buitenshuis kan je (laten) behandelen met een speciale vochtwerende verf. Die zorgt ervoor dat geen nattigheid nog je muren binnendringt. Het is vooral een praktische vochtbestrijder in de natte ruimtes van je huis. Dat zijn kamers met een hoger risico op overmatig vocht. Denk daarbij aan de badkamer, de keuken en het toilet. Ook de waskamer kan een ‘gevaar’ zijn.

  Maar ook de buitenschil van je woning is gebaat bij een goede beurt met de schilderborstel. Zo maakt pakweg doorslaande regen geen kans en bespaar je jezelf enorm veel miserie.

  Waarvoor dient het?

  Waterwerende verf is efficiënt bij heel wat vochtproblemen, zoals opkruipend water. Het is niet per se een oplossing, eerder een voorzorgsmaatregel. De verf is er om je muren te beschermen tegen indringend vocht. Zo hou je mogelijke schimmels, zwammen en ongedierte preventief op afstand.

  Pak niet zomaar een verfborstel vast omdat je met nattigheid in huis zit. Dat maakt het probleem er alleen erger op. Los het vochtprobleem eerst op, anders ontwikkelt het zich verder en verder. Ga pas daarna met verf aan de slag, zodat het vocht niet meer terugkeert.

  Je kan het vochtafstotende product zowel binnen- als buitenshuis gebruiken. Op de gevel en buitenmuren doet het dienst als extra beschermlaag. Hou daar wel eerst een grondig poetsbeurt, anders hecht de verf zich moeilijk.

  Bij binnenmuren beschermt het middeltje niet alleen je wanden tegen indringend water, je werkt er ook vochtvlekken mee weg. Zeker tegen condensatievocht werkt de verf heel goed.

  Wat kost het?

  Vochtwerende verf vind je gemakkelijk in de doe-het-zelf-zaak. De prijs hangt af van de soort en het merk dat je kiest. Ga wel niet zomaar voor de goedkoopste pot, kwaliteit zorgt voor een duurzamer resultaat. Dan hoef je het klusje ook niet vlug te herhalen.


  DELEN

  Logo